Jídelní lístek Rozvrh hodin Kontakty

Říjen v mš

30. Říj 2010

Škola

Školka

Námětové týdny

1. třída : Čas jablíčkové vůně, Košík plný ovoce, Na poli a V lese

2. třída: Narodil se chlapeček, malý jak tvůj paleček, Paleček a jeho kamarádi, Mámo usmaž koblížky a Bum, bum, bum šiška jako dům.

Uskutečnily se tyto aktivity:

Výlety 1. třídy do Mariánských Lázní , jeden s návštěvou zábavného hříště Prelát a druhý do parků a k fontánám. Velmi nám pomohla paní Markéta Krištofová. Pokračovala školička plavání, angličtiny a bruslení. A

 

ngličtinu hravou formou učí paní učitelka ZŠ J. Sedláčková

1. třída

V měsíci říjnu si děti povídaly o plodech podzimu. Děti pojmenovávaly a rozlišovaly ovoce a zeleninu všemi smysly. Seznámily se také s exotickým ovocem - mango, banán, mandarinka. Naučily se básně, tanečky, rozvíjely si jemnou motoriku, grafomotoriku, pracovaly s různým výtvarným materiálem, učily se třídit soubory, počítat do pěti. Děti si z přineseného ovoce a zeleniny připravily napichováním kousků na špejli ovocný či zeleninový špíz. Všem dětem moc chutnalo. Děti pracovaly s chutí, činnosti je bavily. Rády si zahrály také pohádku O řepě, rozlišovaly hmatem přírodniny z lesa, z kaštanů vytvářely obrysy postavy ležícího kamaráda a různé obrázky.

Poděkování

Děkujeme za spolupráci rodičům a přátelům mateřské školy za skalničky, míčky, květníčky přívěsky, přírodniny, ovoce a zeleninu, kapesníčky…. Velmi nás potěšil zájem rodičů, kteří doprovází své děti na školičku bruslení. Děkujeme K. a S. Hlačíkové, Karlíčkové, Hurtové, Lohové, Hejretové, Mastné, Fišerové, Hlavničkové, Šulcové, Kovařovicové, Černákové, Cínové, Kohoutové, Matysové , panu Zimákovi, Keplovi, Seemannovi, Abramčukovi, Černému a Kubíčkovi.

Pan Luboš Hlaćík vyrobil budku pro ptáky. Pan Ing. Jan Volný věnoval sponzorský dar 5. 000,- Kč na školičku angličtiny.

Výstava Podzimníčků

Rodiče a prarodiče vyráběli z přírodnin doma s dětmi Podzimníčky. Opět vytvořili překrásná dílka . Na výstavce se objevili skřítci, zvířátka, ozdoby, obrázky, stavby, domečky, les se zvířátky, zelenina, svícny a paletky…. Děti měly radost a společný prožitek s rodiči . Kdo je s nimi vyráběl. Podzimníčci zdobí chodbu naší školy. Navštívil nás redaktor Tachovského deníku Antonín Hříbal, který vše zdokumentoval a Tachovském deníku vyšel článek s fotografií. Potěšila nás i další návštěva dětí se základní školy s paní učitelkou Ambrožovou.

Výroba Kirirobota z krabiček od sýrů

Děti ze 2. třídy vyrobily pod vedením učitelky Doubkové a paní A. Petrželkové Kirirobota, dali mu jméno Vápníček, soutěží s ním v soutěži o 55 tisíc korun pro didaktické pomůcky pro mateřskou školu. Samozřejmě se zapojily i další školky. Vyhrává pouze jedna. Můžete ještě hlasovat pro našeho kirirobota Vápníčka na www. Kiri.cz Kliknete na galerii a pak na našeho Vápníčka. Tam se dozvíte, kolik , který robot má hlasů. Poproste i své známé…. Za vaše hlasy a podporu vám děkují děti a celý kolektiv. A to jsme ještě v sýru našli sílu…

Přejeme všem pěkné listopadové dny.

Učitelky: R. Pavlíková, O. Piptová, V. Doubková a S. Sloupová

 

Zde si můžete prohlédnout fotogalerii