Jídelní lístek Rozvrh hodin Kontakty

Květen v MŠ

02. Čer 2010

Škola

Školka

1. třída

V měsíci květnu proběhly v 1.třídě tyto námětové týdny: Naše maminka má svátek, Sportovní olympiáda, Když všechno kvete, Co se děje v trávě. Děti si k svátku maminek připravily básničky, písničky, hry s pohybem a na závěr si se svojí maminkou zatancovaly. Ve sportovním týdnu děti skákaly z místa, do výšky, házely na cíl, běhaly na vzdálenost 20m. A jak to dopadlo?

Starší děti:        1. D.Šulc, 2. L.Volná a 3. I.Kovařovic

Mladší děti:      1. O. Janský, 2. R. Dvořák a 3. N Krištofová

V týdnu „Když všechno kvete” se děti seznamovaly s názvy květin, které pozorovaly při pobytu venku,vyhledávaly v knihách, třídily podle místa růstu a barvy. Všem dětem se povedl krásný tulipán. V posledním květnovém týdnu byla pro děti připravena pestrá činnost. Děti malovaly berušku, barevného motýla křídou, naučily se píseň Včelka, báseň o berušce, prohlížely si encyklopedie, při pobytu venku pozorovaly hmyz pouhým okem a také pod lupou. Spolupráce s rodiči:

Renata Pavlíková

2. třída

V měsíci květnu se v mateřské škole uskutečnilo několik akcí. Svátek pro maminky jsme oslavili společně pásmem básní, písní a tanečků. Děti vyrobily maminkám pěkné dárky, ze kterých měly maminky velikou radost. Dále proběhla školička angličtiny. V naší školce proběhlo základní kolo sportovní olympiády. Děti ze 2. třídy se poprvé zúčastnily sportovních her mateřských škol v Tachově, kde obsadily 4. místo. Podnikli jsme výlet do Mariánských Lázní spojený s pohádkovou cestou. Děti se bavily na hudebním představení Kuk a Cuk. Školku se svými kouzly navštívil kouzelník Waldini.

V měsíci červnu čeká děti spousta akcí. Například: školička angličtiny, logopedie, výlet do ZOO, pasování na školáky, rozloučení se školáky, společné setkání předškoláků a žáků 1. třídy základní školy, rozloučení předškoláků s představiteli městyse, pohádková cesta a výlet do Mariánských Lázní.

Ceníme si veškeré spolupráce s rodiči a všem zapojeným velmi děkujeme. Přejeme vám slunečný měsíc červen.

Veronika Doubková