Jídelní lístek Rozvrh hodin Kontakty

2023 06 “Ze života koně”

21. Čer 2023

Naši předškoláci ve středu 21. 6. byli pozváni paní Šefčíkovou na nádherné stavení do nedalekého Výškova.

Děkujeme Tomášovi Marcinovi, že nám zajistil autobusovou dopravu, která nás bezpečně dopravila na určené místo. Paní Šefčíková měla pro děti připravený krásný program na hodinu a půl na téma koně.

Při příchodu si děti odložily svůj batoh a ve stínu odpočívaly na matracích a dekách. Přednášející na názorném dřevěném koníkovi “Hatátitlovi” ukazovala části těla koně, jak se kůň hřebelcuje, či základní vybavení a výstroj. Děti měly hádat z čeho se skládá snídaňové müsli pro koně- snažily se rozeznat jednotlivé komponenty. Aby to dětem nebylo líto dostaly ochutnat sladká jablíčka. Také nás paní Frederika naučila typické zbarvení koníků. Děti dostaly za úkol poskládat puzzle anebo si zkusit karabinou spojit ohlávku apod.

Po menších skupinkách jsme vcházeli do stáje, kde jsme byli poučeni o správném chování u zvířat. Děti se seznámily s hřebelcováním koně, či jak se mu čistí kopyto. Zažili jsme i různé pachy, které jsou u zvířat typické. Někteří se divili, že kůň nemá záchod a kálí si pod sebe. Děti vnímaly opravdu všemi smysly. :-)

Děkujeme za skvěle připravený program, a možná se i v dalším školním roce ve Výškově opět sejdeme.

Fotogalerie k prohlédnutí zde. Text a foto - Bc. M. Vanišová - vedoucí učitelka MŠ